Hirdetés
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb julienre vágott répa
- fél apróra vágott póréhagyma
- kb 30 dkg julienre vágott káposzta
- 1 szál karikázott újhagyma
- 3 db szeletelt gomba
- 2 ek szezámmag
- 1,5 ek szójaszósz
- 15 dkg olvasztott vaj
- 10 db réteslap
- só, bors, ételízesítő, csipet gyömbér
Hirdetés
Elkészítés
- Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megtisztított zöldségeket (répa és káposzta) gyufaszál vékonyra vágjuk, összekeverjük a póré- és újhagymával.
- Kevés olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, beledobjuk a zöldségeket, kb 10 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a gyömbért, a fokhagymát, szezámmagot, szójaszószt és még 1 percig pirítjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd tálra szedjük a zöldséges keveréket.
- Az első réteslapot a munkalapra fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal. A második lappal betakarjuk, és azt is megkenjük vajjal. Ezt addig folytatjuk, még 5 dupla rétegű réteslapot kapunk. Mindegyiket kb 15 cm széles sávokra vágjuk. A szélére teszünk egy keveset a zöldségből. A végeit ráhajtva, hogy ne folyjon ki, feltekerjük.
- A tepsibe helyezzük őket, majd megkenjük vajjal, majd 200 °C-on pedig aranybarnára sütjük.
- A zöldségek variálhatóak.
- Édes-savanyú mártással tálalva vagy önmagában is nagyon finom.
Rizi-bizivel, burgonyapürével, vagy magában is finom.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..