Hirdetés
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók
- 15 db nagyobb fej csiperkegomba
- 500 gr darált sertéshús
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
- só, bors, fűszerpaprika, majoranna
- 1 közepes paradicsom
- kevés olaj
Hirdetés
Elkészítés
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot.
- Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús elkezd fehéredni és szépen szétesik. Ekkor kb 1,5 dl vízzel felöntjük.
- Kb 20-25 perc alatt készre főzzük.
- A vizet többször pótoljuk, ha szükséges. Gyakran kevergessük, mert ha elfogy a folyadék alóla, könnyen leég.
- A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk.
- A gombafejeket nyersen megtöltjük, a halmok tetejét megkenjük tejföllel, majd szórunk rá reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben, egy enyhén kiolajozott tepsiben 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
- Folyadék alá nem kell, a gomba elég levet ereszt.
Rizi-bizivel, burgonyapürével, vagy magában is finom.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..