Hirdetés
Elkészítési idő: 270 perc
Hozzávalók
- 600-700 g marhahús, legjobb a lábszár
- 50 g szalonna
- 1 répa
- 1 hagyma
- 1 ek liszt
- 400 ml száraz vörösbor
+ Marha alaplé (én kockából csináltam) annyi, hogy ellepje a húst - 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk paradicsom püré
- Só+bors
+ 1 olyan edény amit tudunk a sütőben használni és van fedele - 500 g gomba
Hirdetés
Elkészítés
- A szalonnát felvágjuk és 10 percig forraljuk egy kevés vízben.
- Ezután leszűrjük és kevés olajon kisütjük a maradék zsírt is belőle.
- Közben a marhahúst nagyobb kockákra vágjuk és miután a szalonnát kivettük az edényből, minden oldalukat barnára sütjük.
- Ezután a húst is félretesszük és a répát és a felszeletelt hagymát is megpirítjuk ugyanezen ezen a zsíron.
- Kivesszük a zöldségeket és megválunk a maradék zsiradéktól.
- A hús visszahelyezzük az edénybe a szalonnával, sózzuk és borsozzuk és meghintjük egy kevés liszttel.
- 230°C-os sütőben 8 percig sütjük így (egyszer forgassuk meg közben.
- Ezután újra a tűzhelyre tesszük az edényt és felöntjük a borral és annyi lével
hogy ellepje a húst, az edény aljára ragadt dolgokat most fel tudjuk újra kaparni, ami rengeteg plusz ízt ad a végén. - Visszatesszük a hagymát és a répát is az edénybe és jöhet bele a paradicsompüré, a kakukkfű és a babérlevél.
- Felforraljuk és 160°C-on legalább 3 óráig pároljuk lefedve.
- Amíg a ragu a sütőben van, addig a gombát egy kevés vajon lepirítjuk.
- Nem kell adni hozzá semmi mást.
- Ha a ragu kész, akkor kiszedjük a húst és a répát, a maradék levet pedig leszűrjük. Ha túl sűrű lett, akkor adunk hozzá alaplevet, ha túl híg, akkor pedig forralunk belőle.
- Visszatesszük a húst, répát és a gombát is az edénybe, majd leöntjük a leszűrt lével, ha kell akkor adjunk hozzá még sót.
- Felforraljuk és kész. Köretként burgonya illik hozzá leginkább.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..