Hirdetés
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
- 60 g spenót
- 90 g liszt (én teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet használtam)
- só
Hirdetés
Szósz hozzávalói
- 4 gerezd fokhagyma
- főző tejszín
- 2 paradicsom
- só,bors
- olívaolaj,tökmagolaj
(A szósz a főzőtejszín miatt már nem vegán, de kitudjátok cserélni vegánra is☺️, baconnel pedig húsos verzióhoz is tökéletes) - csicseriborsó
Hirdetés
Elkészítés
- A kertünkben lévő spenóttal készítettem, így az erét kihúztam (ha bébispenótot használtok ez a lépés nem kell), majd megmostam és forró vízben főztem a spenótleveleket, amíg jó puha lett.
- Ezután a főtt spenótleveleket, a lisztet és a sót leturmixoltam.
- A kész massza nekem pont tökéletes lett, kinyújtottam majd vékony csíkokat vágtam belőle. (Ha ragad még egy kis liszt kell hozzá) A csíkokat forró sós vízben megfőztem, majd leszűrtem.
- Serpenyőben olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, fűszereket és tejszínt is hozzáadtam.
- Végül belekevertem a tésztát, majd egy kis tökmagolajat is csepegtettem rá.
- Mellé csicseriborsót pirítottam sütőben, sóval,borssal megszórva.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..