Hirdetés
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
- Elbow tészta (csőtészta)
- 80 g vaj
- 50 g liszt
- 500 ml 10%-os tejszín vagy 500 ml tej
- Só, bors, Cayenne bors, fűszerpaprika
- Reszelt trappista és Cheddar sajt
Hirdetés
Elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzzük.
- A vajat egy mély serpenyőben felolvasztjuk alacsony lángon, aztán hozzáadjuk a lisztet és krémesre elkeverjük.
- Mehet rá a tejszín (tej), só,bors, 2 tk. fűszerpaprika.
- Egy kézi habverő segítségével habarjuk, majd ha elkezdett összeállni, hozzáadjuk a sajtokat. (nem mindet, mert kell a tetejére is!)
- Addig habarjuk, míg a sajt teljesen el nem olvad és egynemű nem lesz.
- Mehet hozzá a tészta, jól összekeverjük. ( ha krémes és nem darabos jól dolgoztunk!)
- Egy sütőformát kivajazunk, a tésztát beleöntjük, megszórjuk a maradék sajttal és 200 fokon addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..