Hirdetés
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya
Hirdetés
Vegán husi hozzávalói
- 200 g füstölt tofu
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. szójaszósz
- kb.12 g sörélesztőpehely
Hirdetés
Szósz hozzávalói
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ kk. őrölt kömény
- ½ kk. oregánó
- ½. kk. fahéj
- 1 kk. cukor
- 1 ek. szójaszósz
- 1 dl paradicsompüré
- chili pehely ízlés szerint
+ kukorica, bab, guacamole
Hirdetés
Elkészítés
- Első lépésként az édesburgonyákat villával megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük őket. (A sütési idő a burgonyák nagyságától függ!).
- Közben elkészítjük a vegán husit egy tálban keverjük jól össze az olívaolajat, a szójaszószt, majd keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet és a fokhagymaport. Egy közepesen sűrű, nem túl folyós keveréket kell kapnunk!
- Tépkedjük/morzsoljuk vagy vágjuk apró darabokra a tofut, és forgassuk meg jól ebben a keverékben.
- Oszlassuk el a tofut egy sütőpapírral bélelt tepsiben és süssük 190 fokon kb. 10-15 percig.
- Közben többször keverjük át, hogy mindenhol egyenletesen átsüljenek a tofufalatok.
- Majd elkészíthetjük a szószt. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és dinszteljük meg egy kevés olívaolajon.
- Ezután fokhagymanyomó segítségével nyomjunk hozzá 1 gerezd fokhagymát, és egy kicsit pirítsuk meg.
- Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paradicsomszószt, és a fűszereket. 10-20 percig ’rotyogtatjuk’, majd hozzáadjuk az elkészült vegán ’husit’, és további 10 percig főzzük.
- Ha megsültek az édesburgonyák akkor megvárjuk, míg kicsit kihűlnek, majd egy kicsit kikaparjuk a közepüket. Megtöltjük őket a paradicsomos-tofus raguval, kukoricával, babbal a tetejére teszünk egy kis guacamole-t és dresszinget, majd jóízűen elfogyasztjuk!
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..