Zombor-Tóth Szimonetta receptje
Hirdetés
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
- 400 ml tej
- 5 evőkanál búzadara
- csipet só
- 1 mokkáskanál fahéj
- ízlés szerint porcukor
- 150 g krémes túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- forgatáshoz zsemlemorzsa
Hirdetés
Tetejére
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Hirdetés
Elkészítés
- A tejet feltesszük főni, mikor forr beleöntjük a grízt amiben előzőleg elkevertük a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatos keverés mellett jól besűrűsítjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, addig pici olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
- Mikor kihűlt hozzákeverjük a túrót, fahéjat, ízlés szerint cukrot és a reszelt citromhéjat.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk, meghempergetjük a zsemlemorzsában és édes tejföllel kínáljuk. (Tejfölben elkeverjük a vaníliás cukrot)
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..