Zombor-Tóth Szimonetta receptje
Hirdetés
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
- 50 ml olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 3 g sütőpor
Hirdetés
Túrós töltelék hozzávalói
- 250 g zsíros túró
- 100 g puha vaj
- 70 g porcukor
Hirdetés
Pudingos réteg hozzávalói
- 350 ml Fanta
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál cukor
Hirdetés
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral és az olajjal kikeverjük, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport és kakaóport.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a lisztes kakaós keverékhez és szépen keverjük össze, de úgy, hogy ne törjük össze a habot!
- A tésztát sütőpapírral bélelt 25×25 cm-es, négyzet alakú tortaformába öntjük (vagy tepsibe), és 180 C fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük! Tűpróbát alkalmazzunk!
- A krémhez a túrót a porcukorral kicsit krémesre keverjük, hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kikeverjük!
- A kihűlt piskótára tesszük a túrós krémet és 20 percre a hűtőszekrényben pihentetjük!
- 250 ml fantát a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék fantával elkevert pudingport is és besűrítjük!
- A túrós krém tetejére kenjük és egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük!
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..