Hirdetés
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 400 gr darált sertéshús
- 1 tasak rizs
- 1 db kápia paprika
- kevés olaj
- só, bors, pirospaprika, ételízesítő, petrezselyem
- reszelt sajt a tetejére ízlés szerint
Hirdetés
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk, sózzuk, kicsit bevagdossuk, majd 190°C-on kb 30 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, kikaparjuk a belsejét, feldaraboljuk, amit kikapartunk. Félretesszük.
- A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a kockázott kápiapaprikát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, aprított petrezselymet, pirospaprikát, felöntjük vízzel.
- A vizet többször pótolva készre főzzük.
- A tasak rizst megfőzzük, majd amikor kész, a pörkölthöz keverjük a padlizsánok kockázott belsejével.
- A padlizsánokat megtöltjük a húsos-rizses raguval, megszórjuk reszelt sajttal és oregánóval ízlés szerint.
- 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük, még a sajt megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt finom.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..