Hirdetés
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 20 dkg margarin
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 20 dkg liszt
- 4 „L”-es tojás
Krém:
- 8,5 dl tej
- 3 cs csokis pudingpor
- 8 ek cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
Hirdetés
Elkészítés
- Egy edényben felforraljuk a vizet, a vajat a sóval és a cukorral. Ha már forr, hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától és összeáll.
- Áttesszük egy hideg tálba, 5-10 percig hagyjuk hűlni.
- Mikor már langyos, a tojásokat egyesével felverve hozzáadjuk – kb. nokedliszerű tésztát kell kapnunk.
- A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe (kicsit távolabb egymástól) nagyobb diónyi nagyságú halmokat nyomunk egymás mellé.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (ilyenkor növekszik és kezd kérgesedni), majd 160 °C-on 20-25 percig szárítjuk. A megsült tésztát hagyjuk hűlni.
- A krémhez 2 dl tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a 6,5 dl tejet felforraljuk a cukorral, majd a pudingos tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk. Többször átkeverve kihűtjük.
- A habtejszínt 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
- A fánkokat kettévágjuk, csillagcsöves habzsákba töltjük a pudingot és egy másikba a habbá vert tejszínt.
- Először pudingot, majd habtejszínt nyomunk minden fánk belsejébe, rátesszük a „kalapot”, porcukorral megszórva tálaljuk.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..