Horváth-Kuhinkó Vivien receptje
Hirdetés
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
- 500g csirkemáj (lehet kacsa, liba, de Karácsony előtt pár nappal csak ezt kaptam)
- 60g hideg vaj (lurpakot használtam)
- 80-100g olvasztott vaj a tetejére
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csapott kk. pirospaprika
- 2 tk. só (só fajtától, erősségtől függ)
- 1 mk. őrölt tarkabors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 kk. majoranna
- 1 dl alaplé vagy víz
- 1db jégkocka
Hirdetés
Elkészítés
- A májat alaposan megtisztítjuk, levagdossuk ami nem kell, majd annyi vízben ami ellepi elkezdjuk főzni.
- A sót ne most rakjuk bele, mert összeugrasztja a májat, kemény lesz tőle, elvonja a vizet. Én a habot a tetejéről is le szoktam szedni, mikor felforrt.
- Eközben egy serpenyőben pirítsuk a hagymát, a fokhagymát egy kis vajon és tegyük rá az összes fűszert, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel, hogy a hagyma megpuhuljon, az ízek érlelődjenek. Minimális leve legyen amikor levesszük a tűzről hogy ne legyen vizes a májkrémünk.
- Amikor a máj megfőtt, vegyük ki a levéből, tegyük a turmixgépbe a hagymás keverékkel, a hideg vajjal, majd kezdjük el turmixolni, lassú, nagyon lassú fokozaton.
- Pár perc múlva rakjuk bele az 1 db jégkockát, hogy felhabosítsa kicsit, egyneművé tegye és lágyabb legyen az májkrém.
- Langyosan tegyük formába, majd olvasztott vajjal leöntve, tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy egész éjszakára.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..