Hirdetés
Elkészítési idő: 90 perc
Tészta hozzávalói
- 50 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dl növényi/sima tej
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Hirdetés
Öntet hozzávalói
- 5 dl növényi/sima tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg vanília puding
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Hirdetés
Összeállítás
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg olvasztott margarin
Hirdetés
Elkészítés
- Kis langyos tejbe a cukorból egy teáskanállal rakok, majd belemorzsolom az élesztőt. Félreteszem felfuttatni.
- A liszthez addig minden alapanyagot hozzáadok, és végül a felfutott élesztőt is.
- Géppel, vagy kézzel pár perc alatt egynemű tésztává gyúrom.
- Letakarva 1 órát kelesztem.
- Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszurkálom.
- A darált diót, és a cukrot összekeverem, a margarint pedig megolvasztom.
- A tésztát megforgatom a margarinban, majd a cukros dióban. Jénaiba, vagy tortaformába nem túl szorosra rakosgatom, amíg a tészta el nem fogy.
- 20 percet még kelesztem, ezután előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig, aranybarnára sütöm.
- Az öntetet ugyanúgy csinálom mint a sima pudingot, de ez sokkal folyósabb lesz.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..