Hirdetés
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- egy kis darabka friss gyömbér (kb. fél mutatóujjnyi)
- 300 g vöröslencse
- 1 tk. garam masala
- 1 tk. édes curry
- 1 ek. édes chilli szósz
- só ízlés szerint
- 3 ek. paradicsompüré
- 400 ml kókusztejszín / egy konzerves kókusztej
- fél lime leve
- 2 tk. kókuszvirágcukor
Hirdetés
Elkészítés
- Egy kevés kókuszolajon dinszteljük meg a hagymát, majd amikor már majdnem kész csak akkor tegyük hozzá az átzúzott fokhagymát és dinszteljük további 1-2 percig.
- Közben a vörös lencsét főzzük puhára, majd adjuk hozzá a hagymákhoz.
- Keverjük hozzá a kókusztejszínt, a paradicsompürét és a fűszereket, ízesítőanyagokat. (Én szinte mindig friss gyömbért használok, mert annak teljesen más íze van, mint a gyömbérpornak.)
- ’Rotyogtassuk’ 10-20 percig, és csak a legvégén adjuk hozzá a lime levét.
- Basmarti rizzsel tálaljuk.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..