Hirdetés
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
- 170 g sütőtökpüré
- 250 g BL80 búzaliszt (ha sok a nedvességtartalma a sütőtöknek kellhet bele több liszt még)
- 100 g tk liszt
- 20 g cukor
- 15 g élesztő
- 1,25 dl tej
- Nagy csipet só
- 20 g puha vaj
- 1 tojás
Töltelék:
- 70 g vaj
- 70 g barna cukor
- 1 ek fahéj
- Fél kk kardamom
- Késhegynyi szerecsendió
Máz:
- 50 g mascarpone
- 30 g vaj
- 50 g porcukor
Hirdetés
Elkészítés
- A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Egy tálba mérjük a liszteket, majd a közepébe ütjük a tojást, a puha vajat, a cukrot, és a sütőtökpürét.
- Elkezdjük dagasztani és apránként hozzáadjuk a tejes élesztőt.
- Ha nagyon lágy (nagyon ragad) a tészta pici lisztet adunk még hozzá, de alaposan dagasszuk ki, alapból egy picit lágyabb kell legyen a végeredmény.
- 1 óra alatt duplájára kelesztjük, addig összekeverjük a töltelékhez a cukrot a fűszerekkel.
- Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastag téglalap formára lisztezett felületen.
- Megkenjük az olvasztott vajjal és eloszlatjuk rajta a cukros keveréket.
Szorosan feltekerjük és kb 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. - Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé (pici helyet hagyva közöttük) helyezzük.
180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. - A mázhoz a vajat kihabosítjuk a porcukorral és belekeverjük a mascarponét, majd ezzel kenjük meg.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..