Zombor-Tóth Szimonetta receptje
Hirdetés
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 60 g cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 2 dl 30%-os habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 1 db felvert tojás a tetejére
- jégcukor a szóráshoz
Hirdetés
Elkészítés
- Egy tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral.
- A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojássárgáját, a tejszínt és a tejet.
- Végül rámorzsoljuk a friss élesztőt és bedagasztjuk a tésztát.
- Tálba tesszük és 30 -35 percig kelni hagyjuk, szobahőmérsékleten.
- Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk és annyi egyforma darabba vágjuk, ahányas fonással fonni szeretnénk.
- A darabokat egyesével gömbölyítjük, majd letakarva további 10-15 percig pihentetjük.
- Megsodorjuk és megfonjuk.
- Lekenjük a tojással, megszórjuk jégcukorral és addig pihentetjük még be nem melegszik a sütő.
- Előmelegített 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. 15 perc elteltével letakarjuk alufóliával.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..