Elkészítési idő: 50 perc
Hirdetés
Hozzávalók
- 1 nagy fej káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 1 l víz
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
Hirdetés
Elkészítés
- A káposztát és a vöröshagymát ízlés szerint felszeleteljük.
- A vöröshagymát üvegesre pároljuk, közben a sűrített paradicsomot kb. 1 liter vízzel hígítjuk.
- A hagymához hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és felöntjük annyi paradicsomlével, hogy bőven ellepje.
- A káposztát puhára főzzük, közben hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a cukrot.
- A lisztből és az olajból rántást készítünk. A főzelék levéből egy keveset hozzáadunk és csomómentesre keverjük.
- A rántást folyamatos keverés mellett, lassan hozzáadagoljuk a főzelékhez.
- Pár percig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük, utána melegen tálaljuk.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..