Hirdetés
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
- 400 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 100 g búzaliszt
- 1 csokor medvehagyma
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- 150-200 g light margarin
- 25 g élesztő
- 1 dl tej
- só ízlés szerint
- 1 csipet cukor
Hirdetés
Elkészítés
- Kimérjük a lisztet, majd az élesztő, a tej, a cukor és a medvehagyma kivételével mindent hozzá öntünk.
- A medvehagymát megmossuk és apró darabokra összevágjuk.
- A tejet megmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt és a csipet cukrot is hozzáadjuk.
- Ha felfutott akkor összegyúrjuk és 15 percig pihentetjük.
- Kinyújtjuk kb egy cm vastagra és a közepére, hosszában a medvehagyma 2/3-át eloszlatjuk.
- Ezután a felső felét ráhajtjuk, majd az alsót is, aztán a két oldalát is behajtjuk.
- Így kinyújtjuk 1 cm-re és ugyanígy összehajtjuk még egyszer, aztán kinyújtjuk kb 1,5 cm-re.
- Kiszaggatjuk, majd 175 C° fokon, légkeverésen kb 18 percig sütjük.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..