Hirdetés
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 100 g sertészsír
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 100g liszt
Hirdetés
Elkészítés
- Egy edénybe a vizet a zsírt és a cukrot felforrósítjuk, majd belerakjuk egyszerre a lisztet és addig kavargatjuk amíg el nem válik a tészta az edény falától.
- Ha ezzel kész vagyunk, akkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, használjunk kézi robotgépet amivel szép fényesre kavarjuk a tésztáját.
- Habzsákba töltjük és tetszés szerinti nagyságot nyomunk ki sütőpapírra.
- 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- A tölteléket én most sima főzős pudingból csináltam, mert a szombati ebéd mellett most inkább a gyorsaságra törekedtem 😅 A puding fölé eperlekvárt tettem és arra mehet rá a tejszínhab.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..