Hirdetés
Elkészítési idő: 55 perc
Piskóta hozzávalói
- 5 db tojás
- csipet só
- 50 g kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 20 g negyedannyi édesítő
Hirdetés
Krém hozzávalói
- 2 dl cukormentes Hulala tejszín
- 500 g light mascarpone
- vanília aroma
- 45 g negyedannyi édesítő
- 1 csomag zselatin fix
Hirdetés
Két krém közé
- 1 tábla cukormentes Torras étcsoki + egy kis kókuszolaj
(Én véletlenül a második krém és a felső piskóta közé is tettem egy tábla olvasztott tejcsokit de természetesen nem rontotta el szóval ajánlom így elkészíteni 😉)
Hirdetés
Tetejére
- 1 csomag cukormentes Torras tejcsoki + egy kis kókuszolaj
Hirdetés
Elkészítés
- A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd a sárgákat habosra keverjük az édesítővel.
- Óvatosan összekeverjük őket egy kanállal és hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport is.
- Elfelezzük a masszát és két kb. 38×25 cm-es tepsibe oszlatjuk szét.
- 175 fokon kb. 12 percig sütjük. A hűtőből kivett hideg tejszínt felverjük az édesítővel, majd tovább keverjük a mascarpone-val.
- Hozzáadjuk a zselatin fix-et és a vanília aromát is. Ketté oszlatjuk a krémet és a felét a kihűlt piskótára kenjük, majd erre mehet a kókuszolajjal felolvasztott étcsoki.
- Megint egy krém réteg következik, amire a piskótát kell helyezni, viszont közé akár lehet tenni egy tábla kókuszolajjal felolvasztott tejcsokit.
- A piskóta tetejét is megkenjük egy tábla ugyanígy felolvasztott csokival. Hideg helyen pihentetjük, másnap a legfinomabb.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..