Elkészítési idő: 30 perc
Hirdetés
Hozzávalók
- 60 dkg meggy
- 8 dkg cukor
- 120 g tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál finomliszt
Hirdetés
Elkészítés
- A meggyet, a cukrot és a vaníliás cukrot átpároljuk, majd 1-1,2 liter vízzel felöltjük és 10 percig főzzük.
- Ezután a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezután beleöntjük a tejfölt és a meggyleves levével kicsit felhigítjuk, átkavargatjuk és hozzáadjuk a leveshez.
- Alacsony fokozaton addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
- Ha besűrűsödött, félretesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen fogyasztjuk.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..