Hirdetés
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók
- 150-200g fettuccine tészta
- parmezán
- só
- bors
- olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál tejföl
- fél citrom héja és leve
Hirdetés
Elkészítés
- Forraljunk fel egy edényben vizet, és adjunk hozzá olajat, illetve sót. Ha felforrt a víz, tegyük hozzá a tésztánkat, és 7-8 percig főzzük.
- Míg fő a tészta pucoljuk meg a fokhagymát.
- A sajtot tegyük egy aprítóba, együtt a fokhagymával, sóval, borssal, tejföllel, olajjal és a fél citrom levével, héjával.
- Turmixoljuk össze, és végül olyan állagot kapjunk, ami kicsit sűrűbb, mint szeretnénk.
- Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, de előtte ne felejtsünk el egy fél pohárnyit levenni a vízből, mert ez kelleni fog a szószhoz.
- A leszűrt tésztát tegyük egy nagyobb serpenyőbe, majd öntsük rá a szószt, és a tésztavizünket is adagoljuk hozzá.
- Figyeljünk, hogy ne legyen túl híg, mert nem fog besűrűsödni. Én kb egy decilitert szoktam hozzáönteni.
- Forraljuk össze mégegyszer az egészet, és készen is vagyunk.
- Ha az elején raktunk félre a sajtból, szórhatunk a tetejére is. Isteni finom, megéri kipróbálni!
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..