Horváth-Kuhinkó Vivien receptje
Hirdetés
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
Fokhagymához:
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 kk. pirospaprika
- pici só,pici bors
Vajkrémhez:
- 200g laktózmentes vaj (bármilyen jó nyilván)
- só,bors (ha kellenek még), petrezselyem
Egyéb:
- 1 nagy baguette v. kenyér stb.
- alufólia
Hirdetés
Elkészítés
- A fokhagyma tetejét levágjuk, hogy látszanak a gerezdek.
- Dupla réteg alufóliára tesszük, fűszerezzük és 50 percig 180 fokon hőlégkeveréssel sütjük.
- Ezalatt a vajat vegyük ki a hűtőből hogy puhuljon.
- Miután kész nyomkodjuk ki a fokhagymákat a vajra, tegyük bele a petrezselymet, ha kell még sót, meg borsot.
- A baguettet vágjuk be 3/4 -ig (ne teljesen az aljáig) srégen egyforma szeletekre, majd egy késsel minden réteg közé kenjünk a vajat, a tetejét is kenőecsettel kenjük meg.
- 200 fokra hőlégkeveréssel 8-10 percre tegyük sütőbe.
- Amikor kivettük is kenjük meg vékonyan a fűszervajjal.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..