Hirdetés
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 nagy konzerv paradicsompüré
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 chili vagy (erős pista)
- 2 kk szárított oregánó,
- bazsalikom
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Hirdetés
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, karikázd fel, illetve zúzd össze.
- Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg benne a hagymákat.
- Ezután mehet bele a darált hús, és fehéredésig kevergesd.
- Add hozzá a karikákra vágott chilit, sózd, borsozd, szórd meg őrölt pirospaprikával, oregánóval, és bazsalikommal tedd hozzá a paradicsompürét.
- Önts hozzá egy-másfél deci vizet, és főzd körülbelül 15 percig.
- Utána rakd a húshoz a megmosott, lecsepegtetett vörös babot és a kukoricát, majd forrald össze. Akkor jó, ha minden puha. Ez körülbelül még 15 perc.
- Arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a lé. Mielőtt leveszed a chilis babot a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..