Elkészítési idő: 55 perc
Hirdetés
Hozzávalók
- 1 db közepes vöröshagyma
- 25 dkg burgonya
- 200 g csuszatészta
- 15 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- csemege fűszerpaprika ízlés szerint
- 2-2,2 liter víz
Hirdetés
Elkészítés
- A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban lepirítjuk, közben a hagymát apró kockákra szeleteljük.
- Ha a szalonna lepirult, kivesszük a lábasból, a zsírját benne hagyjuk.
- A szalonna zsírjában a hagymát üvegesre pároljuk.
- A csuszatésztát kicsit összetörjük és a hagymára borítjuk. Együtt pirítjuk őket egy ideig.
- Beletesszük a fűszereket, párszor átkavarjuk és felöntjük egy minimális vízzel.
- Hagyjuk párolódni egy pár percig, közben felkockázzuk a krumplit.
- A krumplit hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Ha a burgonya és a tészta megpuhult, hozzáadjuk a megpirult szalonnát.
- Melegen tálaljuk!
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..