Hirdetés
Elkészítési idő: 80 perc
Piskóta hozzávalói
- 2 tojás
- 75 g barna cukor
- 75 g kristálycukor
- 100 ml olaj
- 140 g liszt
- 50 g dió
- 6 g sütőpor
- fahéj
- 200 g répa
- narancs héja
Hirdetés
Krém hozzávalói
- 100 ml habtejszín
- 100 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- narancshéj
- vanília aroma
Narancsos karamell: - 1 narancs leve, héja
- 25 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
Hirdetés
Elkészítés
- A répát lereszeltem, majd kinyomkodtam a levét.
- Tojásokat a cukrokkal kihabosítottam, majd minden mást hozzáadtam.
- 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Hagytam kihűlni, majd kiszedtem a formából, és 3 felé vágtam.
- A csokira 50 ml forró tejszínt öntöttem, majd csomómentesre kevertem.
- Hűtőbe raktam, és 4-5 órát vártam.
- A maradék tejszínt kihabosítottam, majd összekevertem a többi hozzávalóval.
- A narancs levét kifacsartam, és a tejszínnel egy pohárba öntöttem.
- A cukrot elkezdtem felolvasztani.
- Mikor teljesen felolvadt, a forró narancsos-tejszínes keveréket hozzáöntöttem.
- 3 percig a tűzön hagytam, közben kevergettem.
- Majd hozzáadtam a narancs héját, és a vajat darabokban. Szintén kihűtöttem.
- Ezek után vettem az alsó lapot, egy réteg krémet tettem rá.
- Majd a következő réteghez körben csináltam egy peremet, ebbe raktam a karamellt. Így folytattam, majd szorosan körbefóliáztam a tortát, visszatettem rá a tortagyűrűt, és hűtöttem 4-5 órán keresztül.
- A maradék krémmel körbevontam, és diót szórtam a tetejére díszítésként.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..