Hirdetés
Elkészítési idő: 45 perc
Piskóta hozzávalói
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 6 ek darált mák
- 2 ek negyedannyi édesítő
- 1 kk sütőpor
Hirdetés
Krém hozzávalói
- 200 ml cukormentes hulala tejszín
- 30 g negyedannyi édesítő
- 1-2 kupak vanília aroma
- 250 g light mascarpone
- 1 csomag zselatin fix (én habfixálót használtam)
- 1 tábla olvasztott cukormentes fehércsoki
Hirdetés
Elkészítés
- A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
- A mákot ledaráljuk és hozzáadjuk a sütőport. Ezt mind egybe öntjük és összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
- A fehércsokit megolvasztjuk és a krém többi hozzávalójával együtt addig keverjük amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
- Ha kész a piskóta még melegen feltekerjük, majd ha kihűlt beletöltjük a krémet.
- Rudat formázunk belőle és a külsejét is befedjük a krémmel.
- Hűtőben pihentessük pár órát.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..