Hirdetés
Elkészítési idő: 60 perc
Piskóta hozzávalói
- 3 db tojás
- 15 g negyedannyi édesítő
- 60 g -50 ch liszt
- 10 g zsírszegény holland kakaópor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
Hirdetés
Krém hozzávalói
- 500 g zsírszegény túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 120 g president light vaj
- 80 g porcukor helyettesítő vagy porrá őrölt eritrit
Hirdetés
Fanta réteg hozzávalói
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 g negyedannyi édesítő
- 500 ml zero fanta
Hirdetés
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
- Mindent összedolgozunk óvatos mozdulatokkal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- 175 fokon 25-30 percig sütjük. Akkor tökéletes, ha a teteje repedezni kezd.
- A krémhez először a vajat keverjük ki, majd ha már habos hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat és a porcukrot is. Addig keverjük amíg krémes állagú nem lesz.
- A pudingot hagyományosan elkészítjük,csak tej helyett fantával.
- A megsült és kihűlt piskóta tetejére rákenjük a túrókrémet, majd mehet rá a kissé lehűtött pudingos-fantás réteg is.
- Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, így lesz jól szeletelhető.
Hirdetés
Még nincs hozzászólás! Légy te az első..