Meggyes-vaníliás párna
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 2 csomag hűtős leveles tészta
- Olvasztott margarin
Vanília töltelék hozzávalói
- 5 dl növényi/sima tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliapuding
Meggy töltelék hozzávalói
- 1 csomag vaníliapuding
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl meggylé
- 30 dkg meggybefőtt
Elkészítés
- Elsőnek a szokásos módon megfőzöm a vanília pudingot, majd félreteszem kihűlni.
- A meggybefőttet leöntöm, 1 dl levet félretéve.
- Egy edényben elkeverem a cukrot, a vaníliapudingot, és a meggylevet.
- Hozzáadom a meggyet, és addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ezt is kihűtöm.
- A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágom, és félig kés segítségével bevágom.
- 1-1 evőkanál tölteléket kenek rá hosszában, és a széleit lekenem olvasztott margarinnal. A tészta bevágott részét ráhajtom.
- Villával elnyomkodom a széleket, lekenem a margarinnal, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 percig aranybarnára sütöm.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc