Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Elkészítési idő: 45 perc

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 ek napraforgó olaj

Töltelék hozzávalói

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 175 g tejföl
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A palacsintatésztát kikeverjük és állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát felszeleteljük apró darabokra és üvegesre pirítjuk.
  3. Ha a hagyma megpirult ráöntjük a darált húst, a fűszereket, a felszeletelt zöldségeket és pörköltet készítünk belőle.
  4. Közben a palacsintákat kisütjük.
  5. A megfőtt pörkölttel betöltjük a palacsintákat.
  6. A pörkölt levéhez ízlés szerint tejfölt adunk, és meglocsoljuk vele a betöltött palacsintákat.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Nyújtás nélküli mézes krémes
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Vajban sült mézes-szójás lazac
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek