Virslis tekercs
Elkészítési idő: 40 perc

Tészta hozzávalói
- 70 dkg liszt
- 2 dl olaj
- 2 dl langyos víz
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
- Kis cukor
- 1,5 evőkanál só
- kb. 1 kg virsli
Tetejére
- sajt, köménymag, szezámmag
Elkészítés
- A cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom.
- Addig a liszthez mindent hozzáadok, majd ha felfutott az élesztő, azt is hozzáadom.
- Fényes felületű, sima tésztát kapunk. Meleg helyen 30 percet kelesztem.
- Ezután lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtom ki, és pizza vágó segítségével hosszú csíkokat vágok.
- A virsliket én félbe vágtam, de lehet kisebbre is.
- Feltekerem a virslikre a tésztacsíkokat, úgy hogy érje egymást a tészta. Sütőpapíros tepsire helyezem, lekenem egész tojással, majd ízlés szerint megszórom a sajttal, szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben 190 fokon nagyjából 20 percet sütöm.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc