Tripla csokis csiga
Elkészítési idő: 60 perc

Tészta hozzávalói
- 43 dkg liszt
- 2,5 dl növényi/sima tej
- 7 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg kakaópor
- 1 csomag instant élesztő
- 6 dkg cukor
Töltelék hozzávalói
- 7 dkg cukor
- 1,5 dkg kakaópor
- 6 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg reszelt étcsoki
Csoki ganache hozzávalói
- 10 dkg étcsoki
- 2 dl növényi/állati habtejszín
Elkészítés
- A tésztához minden alapanyagot egy tálba teszek, és kézzel, vagy géppel simára dagasztom. 1 órát kelesztem.
- Addig lereszelem az étcsokit, félreteszem. Az olvasztott margarinnal elkeverem a kakaóport, és a cukrot.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakúra nyújtom.
- Megkenem a csokis töltelékkel, majd rászórom az étcsokit.
- A két végét felhajtom, és a hosszabbik felén feltekerem.
- 12 db egyenlő méretű csigákat vágok.
- Egy tepsire helyezem őket, és még 20 percet kelesztem.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm.
- Az öntethez felforralom a tejszínt, ráöntöm a csokira, majd csomómentesre kikeverem.
- Ha megsült a csiga, az öntettel tálalom.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc