Tripla csokis csiga

Tripla csokis csiga

Elkészítési idő: 60 perc

Tészta hozzávalói

  • 43 dkg liszt
  • 2,5 dl növényi/sima tej
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 6 dkg cukor

Töltelék hozzávalói

  • 7 dkg cukor
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg reszelt étcsoki

Csoki ganache hozzávalói

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl növényi/állati habtejszín

Elkészítés

  1. A tésztához minden alapanyagot egy tálba teszek, és kézzel, vagy géppel simára dagasztom. 1 órát kelesztem.
  2. Addig lereszelem az étcsokit, félreteszem. Az olvasztott margarinnal elkeverem a kakaóport, és a cukrot.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakúra nyújtom.
  4. Megkenem a csokis töltelékkel, majd rászórom az étcsokit.
  5. A két végét felhajtom, és a hosszabbik felén feltekerem.
  6. 12 db egyenlő méretű csigákat vágok.
  7. Egy tepsire helyezem őket, és még 20 percet kelesztem.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm.
  9. Az öntethez felforralom a tejszínt, ráöntöm a csokira, majd csomómentesre kikeverem.
  10. Ha megsült a csiga, az öntettel tálalom.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Almás-fahéjas babka
Elkészítési idő: kb. 80 perc
Tovább
Rákóczi túrós pite
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Sajtos-sós perecek
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek