Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 evőkanál zsír
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 40 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg vaj vagy margarin

Tetejére

  • 1 db tojás
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, alaposan megsózzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát.
  3. Lisztezett felületen amilyen nagyra tudjuk kinyújtjuk, majd rákenjük a vajat.
  4. Meghajtogatjuk a tésztát. Bal szélét félig behajtjuk, majd ráhajtjuk a jobb szélét. Fentről félig behajtjuk, majd az alsó részt alá hajtjuk.
  5. 10 percig pihentetjük, kinyújtjuk meg megismételjük a hajtogatást és egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
  6. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A pogácsák tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Roppanós tetejű, puha belsejű brownie
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább
Zserbó golyó
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Zebrakuglóf
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek