Pudingos kráter szelet
Elkészítési idő: 50 perc

Tészta hozzávalói
- 250 g -50 ch liszt
- 5 db tojás
- 55 g negyedannyi édesítő
- 1 dl olívaolaj
- 180 ml cukormentes mandulatej vagy sima tej
- 25 g zsírszegény holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Puding hozzávalói
- 26,5 negyedannyi édesítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 900 ml tej
Tetejére
- 60 g porcukor helyettesítő
- 300 g tejföl
- 1 csomag zero vaníliás cukor
Elkészítés
- A pudingot hagyományos módon elkészítjük, majd megvárjuk, amíg nagyjából kihűl.
- A tojásokat ketté választjuk és a sárgákat habosra keverjük az édesítővel.
- Hozzáöntjük a tejet és az olajat is és így keverjük még egy kicsit.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a pudingot egy kanál segítségével foltokban eloszlatjuk a tészta tetején úgy, hogy egy jó része elsüllyedjen.
- 175 fokon, légkeverésen kb. 30 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a süti tetejére a krémet. A porcukrot és a vaníliás cukrot egy kanál segítségével alaposan elkeverjük a tejföllel.
- Miután kivettük a sütőből a sütit, még melegen a tetejére kenjük a cukros-tejfölös keveréket.
- Megvárjuk amíg kihűl az egész, majd hideg helyen pihentetjük pár órát, hogy szeletelhető legyen.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc