Pizzás csiga
Elkészítési idő: 45 perc

Tészta hozzávalói
- 40 dkg liszt
- 18 g élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 kis kanál só
- 2 dl langyos víz
Töltelék hozzávalói
- 1 közepes sűrített paradicsom konzerv
- Ízlés szerint oregáno, só
- Kb 10 dkg sonka, vagy párizsi
- Reszelt sajt
- Kukorica
- Mozzarella (kihagyható)
Elkészítés
- A vízbe belerakom a cukrot, és az élesztőt, majd felfuttatom.
- A liszthez hozzáadom a sót, olajat, tojást, végül a felfutott élesztőt is.
- Szép, sima tésztává gyúrom. Akkor lesz jó, ha már nem ragad a kézre a tészta.
- 1 óra alatt a duplájára kelesztem meleg helyen.
- Lisztezett deszkán, nagy téglalap alakúra nyújtom ki.
- A sós, oregános paradicsommal megkenem, megszórom a felvágott sonkával, és a mozzarellával.
- Végül rárakom a kukoricát is, és a reszelt sajtot.
- Szorosan feltekerem, és 2 cm vastag csigákat vágok.
- Tepsire helyezem őket, még 20 percig kelesztem.
- Előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára sütöm.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc