Pikáns Pulykacomb Lyoni Hagymakarikával
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók
- 1 nagy pulykacomb
- kurkuma
- chilipaprika
- mustár
- 6 db nagy burgonya
- 1 db nagy vöröshagyma
- liszt
- keményítő
- pirospaprika
- só, bors
Lyoni hagymakarika hozzávalói
- liszt, keményítő 2:1 arányban (kb 10-15dkg lisztet használtam)
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál chilipaprika (lehet kevesebb is, ha nem szeretnénk túl csípősre)
- kevés só
Hús elkészítése
- A húst felvágjuk közel egyforma szeletekre és egy tepsibe tesszük.
- Öntök rá egy kevés olajat, 5 evőkanál mustárt, megszórom bőven kurkumával valamint kevés sóval, borssal és chilipaprikával.
- Átforgatom a húsokat a mártásban és 200°C-on 1 órán át sütöm.
Burgonya elkészítése
- A burgonyákat meghámozom és 1cm vastag karikákra vágom.
- A karikákat úgy vagdosom be, hogy a két oldala mellé 1-1 evőpálcikát teszek és addig vágom, míg a kés megakad benne.
- Az egyik oldalát függőlegesen vágom, a másikat pedig kicsit ferdén. Ezt követően forró olajban pár perc alatt megsütöm.
Lyoni hagymakarika elkészítése
A hagymát meghámozom, vékony karikákra vágom és miután kellően átforgattam a lisztes keverékben leszitálom róla a felesleges lisztet és nem túl forró olajban aranybarnára sütöm.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc