Meggyes mákos piskóta
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók
- 180 g darált mák
- 10 db tojás
- 40 g negyedannyi édesítő
- csipet só
- 2 kk sütőpor
- 240 g magozott meggy
Elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Ezután a sárgákat a negyedannyi édesítővel fehéredésig keverjük.
- A mákot ledaráljuk és hozzáadjuk a sütőport.
- Ezt mind óvatosan összekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd elszórjuk benne a meggyeket.
- 175 fokon kb 15-18 percig sütjük (akkor lesz jó, ha kicsit repedezni kezd a piskóta teteje)
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc