Meggyes mákos piskóta

Meggyes mákos piskóta

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók

  • 180 g darált mák
  • 10 db tojás
  • 40 g negyedannyi édesítő
  • csipet só
  • 2 kk sütőpor
  • 240 g magozott meggy

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Ezután a sárgákat a negyedannyi édesítővel fehéredésig keverjük.
  3. A mákot ledaráljuk és hozzáadjuk a sütőport.
  4. Ezt mind óvatosan összekeverjük.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd elszórjuk benne a meggyeket.
  6. 175 fokon kb 15-18 percig sütjük (akkor lesz jó, ha kicsit repedezni kezd a piskóta teteje)

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Diós linzer
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Répatorta
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Tovább
Cukormentes Fanta szelet
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek