Mákos-meggyes sütemény
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók
- 500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- kb 100 g mák
- 1 csomag sütőpor
- cukor vagy édesítő ízlés szerint (én nagyon kevés cukrot használtam, kb 50 g-ot)
- 2 db tojásnak megfelelő vegán helyettesítő (nekem ilyen bolti porból, de lenmag tojás is tökéletes)
- 1 pohár dm-es natur zabjoghurt
- 2 dl víz
- 1 csomag mirelit magozott meggy
Elkészítés
- Először a száraz hozzávalókat kevertek össze (liszt, mák, cukor, sütőpor), majd fokozatosan hozzáadtam a “tojást”, joghurtot és vizet.
- Csomómentes, sűrű masszát kaptam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem, és a (nagyjából kiolvadt) meggy darabokat a tetejére rakosgattam.
- Tűpróbáig sütöttem 180 fokon, hőlégkeverésen.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc