Krumplis tészta
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók
- fél kg krumpli
- 30 dkg fodros nagykocka tészta
- 80 g vöröshagyma
- 3 evőkanál sertészsír
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- kb 3-4 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ha üveges lett, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával.
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk.
Az összevágott krumplit beletesszük a lábasba és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
Fedő nélkül addig főzzük amíg a krumpli meg nem fő, ha megfőtt, belekeverjük a tésztát és tálalhatunk is.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc