Lasagne

Lasagne

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók

  • olaj
  • egy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 1,5 kiló darálthús
  • bors
  • 2 üveg paradicsomszósz
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • kb. 80g vaj
  • liszt
  • tej
  • lasagne tészta
  • sajt

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítettem, majd felkockáztam a vöröshagymát, a fokhagymát és üvegesre pirítottam.
  2. Ezek után hozzáadtam a darált húst, és fehéredésig főztem.
  3. Nekem elég levet engedett maga a hús is, de ha úgy gondolod kevés alatta a víz, akkor nyugodtan önts hozzá egy kicsit.
  4. Mikor már majdnem elfőtt az összes folyadék, hozzáadtam a paradicsomszószt is. Fűszereztem, majd összeforraltam.
  5. Ezek után elkészítettem a besamel mártást amihez először a vajat olvasztottam, majd hevítettem fel.
  6. Körülbelül 2-3 evőkanálnyi lisztet adtam hozzá, és hagytam pirulni, majd felengedtem tejjel, és meg is sóztam egy picit.
  7. 4-5 perc után elkezd besűrűsödni, ha esetleg túl sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
  8. A választott tepsinket olajozzuk ki, és az aljára tegyünk egy réteget a raguból, majd jöhet rá a besamel, majd a tészta. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a helyünk.
  9. A tetejére tegyük az utolsó adag ragut, és szórjuk meg sajttal.
  10. Fólia alatt 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül 10 percig, hogy rápiruljon a sajt.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Göngyölt csirkemell
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Tovább
Az igazi ragadós körömpörkölt
Elkészítési idő: kb. 270 perc
Tovább
Darált hússal töltött padlizsán
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek