Lasagne
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók
- olaj
- egy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 1,5 kiló darálthús
- só
- bors
- 2 üveg paradicsomszósz
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- kb. 80g vaj
- liszt
- tej
- lasagne tészta
- sajt
Elkészítés
- Az olajat felhevítettem, majd felkockáztam a vöröshagymát, a fokhagymát és üvegesre pirítottam.
- Ezek után hozzáadtam a darált húst, és fehéredésig főztem.
- Nekem elég levet engedett maga a hús is, de ha úgy gondolod kevés alatta a víz, akkor nyugodtan önts hozzá egy kicsit.
- Mikor már majdnem elfőtt az összes folyadék, hozzáadtam a paradicsomszószt is. Fűszereztem, majd összeforraltam.
- Ezek után elkészítettem a besamel mártást amihez először a vajat olvasztottam, majd hevítettem fel.
- Körülbelül 2-3 evőkanálnyi lisztet adtam hozzá, és hagytam pirulni, majd felengedtem tejjel, és meg is sóztam egy picit.
- 4-5 perc után elkezd besűrűsödni, ha esetleg túl sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
- A választott tepsinket olajozzuk ki, és az aljára tegyünk egy réteget a raguból, majd jöhet rá a besamel, majd a tészta. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a helyünk.
- A tetejére tegyük az utolsó adag ragut, és szórjuk meg sajttal.
- Fólia alatt 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül 10 percig, hogy rápiruljon a sajt.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc