Kakaós csiga
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 350 gr liszt
- 60 gr porcukor
- 140 ml tej
- 15 gr élesztő
- 75 gr olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 7,5 gr holland kakaó
- 75 gr kristálycukor
- Olvasztott vaj
Elkészítés
- A langyos tejbe megy bele az élesztő, egy kis cukor, egy kis liszt és felfuttatom.
- Mindent egy tálba öntök és szép hólyagosra dagasztom.
- Kb 40 perc alatt duplájára kelesztem.
- Négyzet alakúra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, majd megszórom a cukros kakaóval( ha a kakaót krémesebben szeretnénk, a kakaós réteget is meglocsoljuk olvasztott vajjal. Mi nem szeretjük olyan ragacsosan, így ezt én ki szoktam hagyni.)
- Feltekerem, majd olyan 4-5 cm vastag szeletekre vágom.
- 180 fokon, kb 30 perc alatt megsütöm
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc