Fetás-medvehagymás sajtos pogácsa
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók
- 50 ml langyos tej
- 4 g szárított élesztő vagy 8 g friss élesztő
- egy csipet cukor
- 250 g liszt
- 50 g vaj
- 125 g feta sajt
- egy nagy csipet só
- 100 g reszelt sajt
- 2 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- jó nagy csokor medvehagyma
- reszelt sajt
- magok
Elkészítés
- A tejet felmelegítjük. A lisztet, vajat, sót, fetát összemorzsoljuk.
- A tejbe tesszük az élesztőt, cukrot, és elkeverjük, hagyjuk felfutni.
- Sajtot reszelünk.
- Az élesztős keveréket, tojást és a sajtot is hozzáadjuk a tésztához és kidagasztjuk annyi tejföllel amennyit még igényel a tészta.
- Hagyjuk pihenni 45 percet.
- Ezután kinyújtjuk, megszórjuk medvehagymával s feltekerjük mintha csigát készítenénk, megint 10 perc pihi, majd nyújtjuk és hajtogatjuk, letakarva 30 percet pihentetjük.
- Kinyújtjuk fél cm vastagságúra, szaggatjuk, lekenjük tojással és megszórjuk sajttal, magvakkal, amíg a sütő felmelegszik 175 fokra addig kb. 15-20 percig pihenjenek a pogácsák. Mehetnek a sütőbe kb 15 perc alatt aranybarnára sülnek. Jó étvágyat hozzá!
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc