Fetás-medvehagymás sajtos pogácsa

Fetás-medvehagymás sajtos pogácsa

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 50 ml langyos tej
  • 4 g szárított élesztő vagy 8 g friss élesztő
  • egy csipet cukor
  • 250 g liszt
  • 50 g vaj
  • 125 g feta sajt
  • egy nagy csipet só
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • jó nagy csokor medvehagyma
  • reszelt sajt
  • magok

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük. A lisztet, vajat, sót, fetát összemorzsoljuk.
  2. A tejbe tesszük az élesztőt, cukrot, és elkeverjük, hagyjuk felfutni.
  3. Sajtot reszelünk.
  4. Az élesztős keveréket, tojást és a sajtot is hozzáadjuk a tésztához és kidagasztjuk annyi tejföllel amennyit még igényel a tészta.
  5. Hagyjuk pihenni 45 percet.
  6. Ezután kinyújtjuk, megszórjuk medvehagymával s feltekerjük mintha csigát készítenénk, megint 10 perc pihi, majd nyújtjuk és hajtogatjuk, letakarva 30 percet pihentetjük.
  7. Kinyújtjuk fél cm vastagságúra, szaggatjuk, lekenjük tojással és megszórjuk sajttal, magvakkal, amíg a sütő felmelegszik 175 fokra addig kb. 15-20 percig pihenjenek a pogácsák. Mehetnek a sütőbe kb 15 perc alatt aranybarnára sülnek. Jó étvágyat hozzá!

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Túró Rudi tekercs
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Joghurtos kókuszkocka
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Oreos-kávés brownie
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek