Lencsefőzelék
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók
- 500 g lencse
- 4-5 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítő, majoranna
- 1 tk ecet
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- zsír/olaj
- liszt
- víz
Elkészítés
- A lencsét 1-1,5 órára beáztatjuk. Átmossuk, majd feltesszük főni a babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Az olajon elkezdünk pirítani 3-4 ek lisztet, beletesszük az apró kockára vágott hagymát, hogy puhuljon.
- Hideg vizet adunk hozzá, csomómentesre keverjük, majd a lencséhez adjuk.
- A tejfölt elkeverjük pár kanál meleg főzelékalappal, majd ezt is hozzáadjuk a lencséhez.
- Beletesszük az ecetet, ha szükséges még fűszerezzük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
- Kész is, kevés olívaolajon pirított virslivel tálaltam.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc