Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

  • 500 g lencse
  • 4-5 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, ételízesítő, majoranna
  • 1 tk ecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • zsír/olaj
  • liszt
  • víz

Elkészítés

  1. A lencsét 1-1,5 órára beáztatjuk. Átmossuk, majd feltesszük főni a babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  2. Az olajon elkezdünk pirítani 3-4 ek lisztet, beletesszük az apró kockára vágott hagymát, hogy puhuljon.
  3. Hideg vizet adunk hozzá, csomómentesre keverjük, majd a lencséhez adjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük pár kanál meleg főzelékalappal, majd ezt is hozzáadjuk a lencséhez.
  5. Beletesszük az ecetet, ha szükséges még fűszerezzük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  6. Kész is, kevés olívaolajon pirított virslivel tálaltam.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Mozzarellás csirkemell zöldségraguval
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Mexikói chilis bab
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Egyszerű vöröslencse főzelék
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek