Édesburgonya krémleves pirított baconnel

Édesburgonya krémleves pirított baconnel

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 nagyobb répa
  • 3 cikk fokhagyma
  • kevés olaj
  • só, bors
  • kevés őrölt szerecsendió
  • 5-7 dl tej
  • kockázott bacon

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozom és puhára főzöm.
  2. A lilahagymát, répát és fokhagymát meghámozom és kevés olajon lepirítom.
  3. Amikor készen vannak, mindet a turmix gépbe öntöm, felöntöm 5 dl tejjel és krémesre turmixolom.
  4. Ezután visszaöntöm egy lábasba és forróra főzöm, ha szükséges öntök hozzá még tejet.
  5. A kockázott bacont ez idő alatt nagyon kevés olajon lepirítom.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Petrezselyem krémleves
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább
Grízgaluska leves
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Meggyleves
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek