Csokis sajttorta sütés nélkül
Elkészítési idő: 40 perc

Alap hozzávalói
- 30 dkg kakaós Győri édes
- 9 dkg olvasztott margarin
Krém hozzávalói
- 30 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 2 evőkanál rum
- 10 dkg porcukor
- 10 g zselatin
- 4 evőkanál víz
- 1 dl tejszín
Tetejére
- 9 dkg étcsoki
- 9 dkg tejszín
Elkészítés
- Egy kapcsos tortaformát kibélelek szilikon papírral.
- A kekszet összeaprítom robotgépben, majd az olvasztott vajjal elkeverem, és a tortaforma aljára egyenletesen elosztom.
- Hűtőben 15 percig dermesztem.
- Addig a 1,5 dl tejszínt megmelegítem egy edényben, és hozzátördelem a csokit. Simára keverem, és kihűtöm.
- A zselatinhoz megmelegítem a vizet, majd elkeverem benne.
- A mascarponét kihabosítom a porcukorral, rummal, ezután hozzáadom a zselatint, valamint a csokis masszát. 1 dl tejszínt felverek habbá, óvatosan belekeverem ezt is a mascarponés krémbe.
- Elsimítom a formába, minimum 2 órát állni hagyom a hűtőben.
- A tetejére felforralom a tejszínt, hozzáadom a csokit, és addig keverem amíg kicsit kihűl.
- Ráöntöm, ismét hűtőbe teszem, majd tálalom.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc