Cinnamon rolls az amerikai fahéjas csiga

Cinnamon rolls, az amerikai fahéjas csiga

Elkészítési idő: 60 perc

Tészta hozzávalói

  • 53dkg finomliszt
  • 10dkg kristálycukor
  • 10dkg olvasztott vaj
  • 2db tojás
  • 2,5dl tej
  • 25g élesztő
  • 1cs vaníliáscukor

Töltelék hozzávalói

  • 15dkg cukor
  • 6dkg vaj
  • fahéj

Máz hozzávalói

  • 2 evőkanál mascarpone
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5dkg fehércsoki

Elkészítés

  1. Langyosítom a tejet, majd hozzáadok egy kis cukrot, belemorzsolom az élesztőt.
  2. Közben az összes többi hozzávalót egy tálba rakom, ha felfutott az élesztő, hozzáadom.
  3. Én 490g liszttel kezdtem, addig adagoltam a lisztet, amíg már nem ragadt a kezemre.
  4. Egy órát kelesztjük, majd kinyújtjuk. Ne legyen túl vékony, nehogy kiszakadjon.
  5. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a kikevert fahéjas cukorral.
  6. Cérna segítségével vágjuk őket fel, így szépen, élesen el tudjuk vágni, és kör alakúak is maradnak.
  7. Kivajazott tepsibe helyezzük őket, majd kelesszük még fél-háromnegyed órát.
  8. Ezek után mehet a sütőbe 180 fokon körülbelül 20-25 percig.
  9. A töltelékhez a mascarponet a porcukorral és tejjel csomómentesre keverem, majd az olvasztott fehércsokit is hozzáadom.
  10. Még forrón megkenem vele a csigákat, hogy jól beszívja a mázat.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Citromos álom sütemény
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Pudingos kráter szelet
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Sajtos-sós perecek
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek