Cinnamon rolls, az amerikai fahéjas csiga
Elkészítési idő: 60 perc

Tészta hozzávalói
- 53dkg finomliszt
- 10dkg kristálycukor
- 10dkg olvasztott vaj
- 2db tojás
- 2,5dl tej
- 25g élesztő
- 1cs vaníliáscukor
Töltelék hozzávalói
- 15dkg cukor
- 6dkg vaj
- fahéj
Máz hozzávalói
- 2 evőkanál mascarpone
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál porcukor
- 5dkg fehércsoki
Elkészítés
- Langyosítom a tejet, majd hozzáadok egy kis cukrot, belemorzsolom az élesztőt.
- Közben az összes többi hozzávalót egy tálba rakom, ha felfutott az élesztő, hozzáadom.
- Én 490g liszttel kezdtem, addig adagoltam a lisztet, amíg már nem ragadt a kezemre.
- Egy órát kelesztjük, majd kinyújtjuk. Ne legyen túl vékony, nehogy kiszakadjon.
- Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a kikevert fahéjas cukorral.
- Cérna segítségével vágjuk őket fel, így szépen, élesen el tudjuk vágni, és kör alakúak is maradnak.
- Kivajazott tepsibe helyezzük őket, majd kelesszük még fél-háromnegyed órát.
- Ezek után mehet a sütőbe 180 fokon körülbelül 20-25 percig.
- A töltelékhez a mascarponet a porcukorral és tejjel csomómentesre keverem, majd az olvasztott fehércsokit is hozzáadom.
- Még forrón megkenem vele a csigákat, hogy jól beszívja a mázat.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc