Burgonyafánk
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 40 ml tej
- 20 g élesztő
- csipet cukor
- csipet só
- 140 g főtt, reszelt burgonya
- 250 g finomliszt
- 1 db tojás
- 15 g cukor
- 25 g vaj
- 1 teáskanál rumaroma
- 100 ml tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- A burgonyákat megfőzzük, majd a reszelő legkisebb lyukán lereszeljük.
- 40 ml langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojást, cukrot, olvasztott vajat, sót, rumaromát, felfuttatott élesztőt és a maradék meglangyosított tejet.
- Kidolgozzuk a tésztát. (Lágy tésztát kell kapnunk.)
- Alaposan meglisztezett felületen, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy lyukas kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat. (Lehet linzer forma is, én amerikai fánk formát használtam).
- Letakarva 40-45 percig pihentetjük.
- Bő forró olajban kisütjük. (Nagyon hamar elkészülnek, fél perc alatt megsül az egyik oldala, majd fél perc alatt a másik oldala is!)
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc