Burgonyafánk

Burgonyafánk

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

  • 40 ml tej
  • 20 g élesztő
  • csipet cukor
  • csipet só
  • 140 g főtt, reszelt burgonya
  • 250 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 15 g cukor
  • 25 g vaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 100 ml tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A burgonyákat megfőzzük, majd a reszelő legkisebb lyukán lereszeljük.
  2. 40 ml langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojást, cukrot, olvasztott vajat, sót, rumaromát, felfuttatott élesztőt és a maradék meglangyosított tejet.
  4. Kidolgozzuk a tésztát. (Lágy tésztát kell kapnunk.)
  5. Alaposan meglisztezett felületen, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, majd egy lyukas kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat. (Lehet linzer forma is, én amerikai fánk formát használtam).
  6. Letakarva 40-45 percig pihentetjük.
  7. Bő forró olajban kisütjük. (Nagyon hamar elkészülnek, fél perc alatt megsül az egyik oldala, majd fél perc alatt a másik oldala is!)

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Puha-krémes Kinder tejszelet
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább
Leveles sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek