Aszalt paradicsomos mártásban sült húsgombóc
Elkészítési idő: 60 perc

Húsgombóc hozzávalói
- 1kg darálthús (sertést használtam)
- 1db nagy fej vöröshagyma
- 2db nagyobb cikk fokhagyma
- 2-3 tk. kakukkfű
- 2db tojás
- só, bors
- 1 kis tubus fokhagymakrém fele
Mártás hozzávalói
- 1 üveg aszaltparadicsom
- 3 db nagy paradicsom meghámozva
- 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény 3/4-e
- olaj
- kakukkfű
- Friss bazsalikomlevél
Tészta hozzávalói
- 3/4 csomag spagettitészta
- fél kg-os brokkoli
- 1 csomag fagyasztott tejszínes spenót (Frosta)
- kis üveg pesto 3/4-e
- 4 dl tejszín
- só, bors
Tetejére
- parmezán
Elkészítés
- A húsgombóc hozzávalóit összedolgozom és kis golyókat formázok belőle.
- A mártáshoz egy aprítóba öntöm a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, az olajat amiben az aszalt paradicsom van és a paradicsomsűrítményt és összeaprítom.
- A serpenyőbe mindig annyit teszek belőle amennyi éppen szükséges a gombócok alá és felöntöm fél-1 dl olajjal, valamint szórok bele 1 kk. kakukkfüvet, pár bazsalikomlevelet és aszalt paradicsomokat.
- Felforrósítom és átsütöm benne a húsgombócokat. Amikor kész, a szósszal együtt egy tálba szedem és megismétlem minden adag gombóccal.
Tészta elkészítése
- A brokkolit apró darabokra vágom és megfőzöm.
- Amikor kész, a vizében kifőzöm a tésztát is.
- A szósznak egy serpenyőben összeforralom a pesto-t a tejszínnel és a spenóttal. Sózom, borsozom, majd belekeverem a tésztát és a brokkolikat.
- Tálaláskor megszórom parmezánnal.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc