Amerikai töltött fánk
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 150 g vaj
- 170 g cukor
- 1 cs. burbon vaníliás cukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 460 ml tej
- 2 egészt tojás 3 sárgája
- 50g friss élesztő
- kb 1 l olaj a sütéshez*
Töltelék hozzávalói
- 40 g puding
- 50 g cukor
- 450 ml tej
Máz hozzávalói
- 250 g csokoládé
- 150 ml zsíros habtejszín (30-32%-os)
- 1 nagy ek. mandulavaj (mogyoró stb…)
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejben egy kis cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk.
- 5-10 percig gyúrjuk géppel vagy kézzel, majd egy nagy gombócot formázva kelesztjük 1 órán keresztül.
- Nyújtsuk ki 2 részletben kb 0,5-1cm vastagra, többre ne, kelni fog majd még.
- Ezután 20 percet pihentessük őket letakarva.
- Szaggassuk ki.
- Bő olajban süssük fedő alatt max. 1 percig majd fordítsuk meg és fedő nélkül szintén max. 1 percig. (Az olaj ne legyen forró mert a külseje megkapódik a belseje nyers maradhat!) Nekem 9 fokozat van a kerámia lapon, 6-oson sütöttem. 160 fokon kell sütni elvileg, ha valakinek van hőmérője hozzá.
- Papírtörlőre vegyük ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
- Egy evőpálca (fakanál is jó, bármi) segítségével az aljába vájjunk két hosszanti lyukat, amit jól tágítsunk ki, hogy sok sok töltelék beleférjen.
- Töltsük meg amivel szeretnénk, majd mártsuk bele a gőz felett felolvasztott csokiba és szórjuk meg durvára tört mogyoróval.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc