Hortobágyi húsos palacsinta
Elkészítési idő: 45 perc

Tészta hozzávalói
- 40 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 5 dl tej
- 1 kk só
- 1 ek napraforgó olaj
Töltelék hozzávalói
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 175 g tejföl
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A palacsintatésztát kikeverjük és állni hagyjuk.
- A vöröshagymát felszeleteljük apró darabokra és üvegesre pirítjuk.
- Ha a hagyma megpirult ráöntjük a darált húst, a fűszereket, a felszeletelt zöldségeket és pörköltet készítünk belőle.
- Közben a palacsintákat kisütjük.
- A megfőtt pörkölttel betöltjük a palacsintákat.
- A pörkölt levéhez ízlés szerint tejfölt adunk, és meglocsoljuk vele a betöltött palacsintákat.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc