Farsangi szalagos fánk

Farsangi szalagos fánk

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 4 cl rum
  • 5 dkg vaj
  • csip só
  • 5 dl étolaj

Elkészítés

  1. A langyos cukros tejet felfuttatjuk az élesztővel.
  2. Tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, beleszórjuk a lisztet majd összedolgozzuk és langyos helyen kelesztjük.(1órát)
  3.  Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, (pohárral is lehet)és letakarva újra kelesztjük.
  4.  Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Mini képviselőfánk
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Pudingos fánk
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Fehércsokis vanília torta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek