Farsangi szalagos fánk
Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók
- 2 dl tej
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 4 db tojássárgája
- 4 cl rum
- 5 dkg vaj
- csip só
- 5 dl étolaj
Elkészítés
- A langyos cukros tejet felfuttatjuk az élesztővel.
- Tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, beleszórjuk a lisztet majd összedolgozzuk és langyos helyen kelesztjük.(1órát)
- Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, (pohárral is lehet)és letakarva újra kelesztjük.
- Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc